12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Madrid: Siste frist for eier av MD-80 – Nå havner flyet på auksjon

Flyplassen Madrid-Barajas i Spania vil auksjonere bort et MD-87 fly som har stått parkert på flyplassen i snart ni år.

Det var i 2010 at det spanske flyselskapet Saicus Air gikk konkurs. Da ble flyet stående igjen på flyplassen, mens parkeringsavgiftene økte dag for dag.

Nå har flyplassen sett seg lei på MD-87 maskinen, og vil ha den vekk. EC-KRV ble levert til Iberia i oktober 1991 og overtatt av Pronair i Spania i 2008. I 2009 ble flyet benyttet av Saicus Air som ett år senere gikk konkurs.

Det snart 30 år gamle flyet blir nå auksjonert bort, eller gitt til et museum dersom eieren av flyet ikke melder seg. Hvem som skal ta kostnadene for flyets mange år parkert i Madrid, er trolig ikke mulig å oppdrive.

I dag sier flyplassledelsen til den spanske avisen El Pais at det ikke finnes noen registrere eiere for flyet. Annonser med at dette må flyttes umiddelbart blir nå rykket inn i spanske aviser.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer