10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Malaysia Airlines tar i bruk A380 i nytt selskap

Malaysia Airlines er ett av flyselskapene som i lengre tid har ønsket å finne andre forretningsområder for bruk av sine Airbus A380 fly. Nå har selskapet offisielt lansert Amal by Malyasia Airlines, et flyselskap som skal fly pilegrimer.

Det er markedet med transport av pilegrimer i forbindelse med Umrah og Hajj at flyselskapet nå skal fly charter med flere av sine kjempefly.

Selve operasjonene med å fly til Jidda og Medina startet i oktober 2018, men ble først offisielt landet i forrige uke. Målet med det nye selskapet er å ta rundt 60 prosent av dette markedet fra Malaysia de neste to årene. I tillegg ønsker selskapet å satse på denne typen charterflyvninger fra andre land som Thailand og India.

Selskapet mener det er minst 10 prosent av markedet i Indonesia som kan bli Amals operative område å fly i. Det er ventet at selskapet vil fly minst 13.000 pilegrimer bare fra Thailand i 2019.

Selskapet disponerer to Airbus A380 og ett Airbus A330.

Noe av tilbudene ombord for pilegrimer på tur med Amala – Illustrasjon: AMAL

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer