Malev satt på bakken

Flyselskapet Malev er satt på bakken fredag morgen, alle flyvninger er innstilt.

Styret ba ledelsen om å innstille samtlige flyvninger fra og med i dag.

Kollapsen i flyselskapet kommer etter at Ungarn har forsøkt å få til samtaler med IMF og EU for å få løst den økonomiske krisen i landet.

Selskapet beklager nå overfor sine passasjerer at de ikke har mulighet til å fly lengre, men økonomien tillot ikke at dette skulle skje.

Må betale tilbake statstøtte

Malev ble i desember 2011 bedt av EU om å tilbakebetale statlig støte selskapet mottok i perioden 2007 og 2010, dette er brudd på reglene innen EU og summen på flere millioner dollar skal etter det styret i Malev sier ikke finnes som kapital i dag og dermed er det bar en utvei for framtiden.

Statsminister Viktor Orban i Ungarn sa på statlig radio freda morgen at det måtte tas en rask avgjørelse ettersom to av Malevs fly ble holdt tilbake på flyplassen i Tel Aviv og i Dublin. Dette fordi selskapet skylder flyplasser i Europa store beløp og nå kunne ikke selskapet garantere for betaling etter landing på disse to.

Statsministeren sa på radioen at de nå håper å kunne få på beina et nytt nasjonalt flyselskap, hvis det finnes investorer som er villig til å bli med på en slik oppstart.

22 fly i flåten

Malev har i dag 22 fly i flåten som alle er på leasing, selskapet står for rundt 40 prosent av all trafikk gjennom den internasjonale flyplassen i Budapest og 2600 ansatte må nå se seg om etter annet arbeide.

Selskapet ble startet i 1946.


ANNONSE
Forrige artikkelEstonian leaser fly fra Finnair
Neste artikkelSukhoi godkjent av EASA