13.3 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Malev satt på bakken

Flyselskapet Malev er satt på bakken fredag morgen, alle flyvninger er innstilt.

Styret ba ledelsen om å innstille samtlige flyvninger fra og med i dag.

Kollapsen i flyselskapet kommer etter at Ungarn har forsøkt å få til samtaler med IMF og EU for å få løst den økonomiske krisen i landet.

Selskapet beklager nå overfor sine passasjerer at de ikke har mulighet til å fly lengre, men økonomien tillot ikke at dette skulle skje.

Må betale tilbake statstøtte

Malev ble i desember 2011 bedt av EU om å tilbakebetale statlig støte selskapet mottok i perioden 2007 og 2010, dette er brudd på reglene innen EU og summen på flere millioner dollar skal etter det styret i Malev sier ikke finnes som kapital i dag og dermed er det bar en utvei for framtiden.

Statsminister Viktor Orban i Ungarn sa på statlig radio freda morgen at det måtte tas en rask avgjørelse ettersom to av Malevs fly ble holdt tilbake på flyplassen i Tel Aviv og i Dublin. Dette fordi selskapet skylder flyplasser i Europa store beløp og nå kunne ikke selskapet garantere for betaling etter landing på disse to.

Statsministeren sa på radioen at de nå håper å kunne få på beina et nytt nasjonalt flyselskap, hvis det finnes investorer som er villig til å bli med på en slik oppstart.

22 fly i flåten

Malev har i dag 22 fly i flåten som alle er på leasing, selskapet står for rundt 40 prosent av all trafikk gjennom den internasjonale flyplassen i Budapest og 2600 ansatte må nå se seg om etter annet arbeide.

Selskapet ble startet i 1946.


Andre nyheter

Windjet mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Russisk flyselskap ikke i luften igjen

Hans Olav Nyborg

Pluna Air mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer