Maling flasser av Dreamlinere – Ber om å få bruke Speeed tape

Twitter

Flyprodusenten Boeing har søkt det amerikanske luftfartstilsynet FAA – Federal Aviation Administration om godkjennelse til å benytte Speed-tape, luftforseilingstape, på flyskrogene til flytypen Boeing 787 Dreamliner. Dette kommer som følger av at produsenten nå opplever at enkelte operatører sliter med at maling flasser av fly som er levert.

Boeing skriver i sin søknad at de ønsker å be om godkjennelse for dette, spesielt fordi det vil være reisende som reagerer på at det er klistret slik tape på oversiden av vingene, og at dette vil være synlig fra kabinen.

Flere operatører av 87 Dreamlinere har opplevd problemer med avskalling av maling på vinge- og horisontale stabilisatoroverflater på grunn av eksponering for ultrafiolett stråling, og det er dette som gjør at Boeing nå forhører seg med amerikanske myndigheter om å godkjenne sin plan for å løse problemet.

Inntil nå har Boeings midlertidige løsning involvert gjentatt bruk av “speed tape” over berørte områder. Det har ført til at passasjerer publiserte bilder på nettet av nettopp 787 vinger med tape på. Dette skal ha skapt bekymring hos flere heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelFinnair vil outsource kabinpersonal på flere langdistanseruter
Neste artikkelBestiller tre Airbus A330-900neo