Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Mangler penger til å betale fro drivstoff til flyene

Det mexicanske flyselskapet Interjet har måtte avlyse alle sine flyvninger mellom søndag og tirsdag denne uken. Årsaken er at selskapet har store økonomiske problemer som følger av koronapandemien, og mangler penger til å betale for flydrivstoff.

I følge flere amerikanske medier og Airline Geeks har selskapet oppgitt i sine sosiale mediekanaler at elle flyvninger innstilt, men at det er ventet at de blir startet opp igjen tirsdag.

Det statlige selskapet ASA som drifter flere av landets flyplasser skal ha uttalt at selskapet skylder store beløp for drivstoff til sine fly, og at tilgangen til mer drivstoff er stanset inntil videre. Interjet har hatt en avtale der det må betale for drivstoff dagen før flyvningene og fylling av flyene, og dette skal ha uteblitt 31. oktober, dermed ble tilgangen 1. november til å fylle opp tankene på flyene stanset.

Selskapet hadde lignede problemer tilbake i februar i år også, før koronaviruset slo til.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer