Hangar.no
Foto: Twitter/Erin Geraghty
Hendelser

Mann overkjørt av fly på Gatwick

En bakkeansatt i selskapet Dnata ble onsdag ettermiddag overkjørt av et Airbus A319-fly (VP-BWG) fra det russiske flyselskapet Rossiya på flyplassen Gatwick ved London.

Ulykken skjedde i forbindelse med at flyet ble tauet ut fra gaten og skulle starte å takse ut mot rullebanen. På en eller annen måte skal den bakkeansatte, som hadde ansvaret for kontakten med pilotene ombord i flyet, ha klart å bli overkjørt av nesehjulene på flyet. Da pilotene ble varslet om ulykken ble flyet stanset, det viste seg at mannen hadde fått den ene foten i klem under hjulene.

Ambulanse og helsepersonell kom raskt til stedet og fikk tatt hånd om mannen. Flyets nesehjul måtte løftes opp for å kunne få foten til den skadde mannen fri. Mannen måtte deretter flys i all hast med helikopter til sykehus for å opereres melder avisen The Sun og Aviation Herald.

Passasjerer og ansatte måtte deretter forlate flyet. Det hadde blitt små skader på flyet rundt nesehjulet melder russiske medier, noe som gjorde at flyet ikke kunne fortsette.

Aviation Herald melder at flyet fortsatt befant seg på Gatwick seks timer etter hendelsen.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Amsterdam: Ødela flymotor til 90 millioner kroner

15 skadd i turbulens – Kabinen så ut som om det var rammet av jordskjelv

ATR-fly tok fyr under vedlikehold – Er helt utbrent på innsiden