Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Massive naboprotester mot Boeings motortest av 777X i Seattle

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har fått et problem med sine naboer på Everett i Seattle. Over 100 naboer som ligger nær flyprodusentens produksjonshaller har gått sammen om en klage som er sendt til administrasjonen i Seattle.

Det er motortesting av de nye GE9X på kveldstid og om natta som får naboene til å reagere. Flere naboer tett på Paine Field hvor Boeing opererer har klaget på at husene de bor i rister når motorene ruses opp og testes for full kraft, skriver Komo News.

Naboene reagerer på at Boeing til tider kjører test av motorene med full kraft, noe som pågår i 10 til 20 minutter om gangen, flere ganger hver kveld. Produsenten har gjennomført slike tester mellom 21.00 og over midnatt flere kvelder.

Flyprodusenten har beklaget at testene har medført ekstra støy, og King County Airport som drifter flyplassen der Boeing holder til sier til avisen at testene er avsluttet inntil videre.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer