Hangar.no
Foto: Twitter

Måtte lande uten landingshjulene ute

Pilotene ombord i et Antonov 74T-100 måtte foreta en buklanding, uten landingshjul da flyet skulle landes på en flyplass i Mogadishu i Somalia onsdag.

Pilotene meldte fra like før landing at de ikke fikk ut landingshjulene på Antonov-flyet. Flyet ble bygget i 1992 og dette eksemplaret var prototypen for Antonov 74T-100 som ble brukt til sertifisering av flytypen, før det i 1995 bøle solgt til et flyselskap i Ukraina.

Dagens operatør er selskapet MARS Avia som har operert flyet siden 2017. Det er usikkert hvor store skader flyet har fått under landingen i følge Aviation Herald.

Andre nyheter

Flyulykke i Pakistan: Glemte å ta ut landingshjulene under første forsøk?

Hans Olav Nyborg

PIA Airbus A320 styrtet i Pakistan

Hans Olav Nyborg

Landet med deler av haleroret borte

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer