10.2 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Boeing

Måtte utsette første flyvning av Boeing 777X igjen

Fredag kveld norsk tid måtte flyprodusenten Boeing utsette første flyvning av den nye Boeing 777X på nytt. To dager på rad har vært ikke blitt slik produsenten hadde håpet på.

I over to timer fredag kveld satt pilotene i cockpiten på det som er det første testflyet, og ventet på at vinden skulle roe seg ned.

I følge Boeing er det viktig at vind, sikt og temperaturene er rett for det som blir den aller første avgangen på ett helt nytt fly.

Ved Boeings fabrikk på Everett må alle helt nye fly som går under kategorien Experimental, ta av på rullebanen mot nord. Dette for å unngå at et helt nytt utestet fly i luften skal ta av over store bebodde områder i byen Mukilteo. Derfor er vindretningen viktig slik at flyet kan ta av nordover og ut over vann.

Vinden fredag lå mot medvind og 13 meter per sekund.

Lørdag blir det nytt forsøk på å få det nye flyet i luften. Tidspunktet blir 19.00 lørdag kveld norsk tid, og det hele sendes direkte på Boeings egen Youtube-kanal.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer