Hangar.no
Dagens fly som er levert har ingen vingetupper. Sukhoi SSJ100
  • Forsiden
  • Flyindustri
  • Meksikansk flyselskap kannibaliserer fire Sukoi-fly – Har stått i hangar i flere måneder
Flyindustri

Meksikansk flyselskap kannibaliserer fire Sukoi-fly – Har stått i hangar i flere måneder

Det meksikanske flyselskapet Interjet har en hemmelig få vet om, men nå er det ute i mediene i hjemlandet. Fire Sukhoi Superjet SSH100 fly som er mindre enn fire år, har i flere måneder stått i hangarer rundt Mexico City med motorproblemer. Nå avslører kilder i selskapet til lokale aviser at flyene er kannibalisert og trolig aldri vil fly igjen.

Problemet for selskapet er store forsinkelser i vedlikehold på flyenes motorer, og for dårlig kunnskap om riktig vedlikehold i følge kildene. Nyhetsbyrået Bloomberg skriver at Interjet har bekreftet at fire av flyene står på bakken , men nekter å uttale seg om kannibaliseringen. Kannibalisering av fly er kjent inne flybransjen, når alt av deler fra flyseter, motorer og annet på et fly avmonteres for så brukes på andre fly.

Selskapet valgte å bestille flytypen Sukhoi for over ti år siden, men ingen selskap driver med vedlikehold av de delvis fransk og russisk-produserte motorene som brukes på flytypen. Faktisk så er det ingen verksteder for denne typen vedlikehold i Nord eller Sør-Amerika i det hele tatt. Airbus har flere fasiliteter men disse befinner seg i Europa.

For flyselskapet har det dermed blitt kannibalisering av motordeler og motorer som har gått hardt ut over de fire flyene.

Interjet som er et lavkostselskap har 22 Sukhoi SSJ100 fly i flåten, i tillegg er det 18 fly fortsatt i bestilling. Flyselskapet flyr ellers Airbus A320 og Airbus A321.

Bloomberg skriver at det i henhold til en navngitt luftfartspesialist er usikkerhet rundt den økonomiske plattformen til flyselskapet, og at det er sjanser for at den økonomiske siden ikke holder i lengden. Da kan selskapet risikere konkurs.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines dropper planene om å bestille Airbus A220

Første Airbus A380 er nå hugget opp – Fremtiden for flytypen ser dyster ut

Juli 2018: Airbus fikk kun 8 endelige salg av fly