Foto: SAS

Konkurransetilsynet mener SAS og direktøren Anko van der Werff går alt for langt når han overfor NRK mener at billige flybilletter er noe bransjen må bevege seg bort fra.

– Dette er med på å ødelegge konkurransen som skal virke til det beste for forbrukerne, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet til NRK.

Det var under et intervju med Dagsrevyen lørdag at SAS-sjefen fikk spørsmål om tiden med billige billetter er over;

– Men ja, de ultrarabatterte billettene, jeg tror vi som bransje er nødt til å bevege oss vekk fra det, svarte SAS-sjefen.

Konkurransetilsynet mener van der Werff burde svart «det kan jeg ikke kommentere av konkurransemessige hensyn» på spørsmål fra Dagsrevyen melder NRK.

Flere eksperter på jus tar til orde for at SAS-sjefen beveger seg ut på farlig og ulovlig vann. Blant annet Jussprofessor Erling Hjelmeng ved Universitetet i Oslo som sier til NRK at dersom andre flyselskap følger opp invitasjonen somt SAS kommer med, er det brudd på paragraf 10 i Konkurranseloven.

– Hvis dette er noe andre selskaper gikk ut i media og bekreftet, at også de vil bort fra disse ultrarabatterte billettene, da har man nettopp skapt den felles forståelsen blant konkurrenter om at man skal legge seg på et høyere prisnivå, sier Hjelmeng til NRK.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyplassen i St. Petersburg midlertidig stengt
Neste artikkelOver 1 milliard i tap for Norse Atlantic i fjor