12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Mens SAS streiket, falt Norwegians passasjertall

Norwegian kunngjorde passasjertallene sine for mai måned i dag. Flere hadde trodd på forhånd at streiken hos SAS samme måned skulle gi gode resultater for Norwegian med hensyn til passasjerantallet. Men det skjedde ikke.

For til tross for streiken hos konkurrenten så falt Norwegians passasjerantall i mai med en nedgang på 2,0 prosent. Totalt 3 362 413 passasjerer fløy med selskapet denne måneden, 59 047 færre enn i samme måned i 2018. Den totale trafikken (RPK) økte med fire prosent og kapasiteten (ASK) med fire prosent. Fyllingsgraden var på 86,1 prosent, ned 0,4 prosentpoeng.

Norwegian har denne gangen valgt å ikke fokusere på passasjertallene i sin pressemelding, som har vært det vanlige, men denne gangen valgte selskapet å fokusere på punktligheten.

– Trafikktallene viser noe færre passasjerer i mai i år enn i fjor, påvirket av at vi har 18 Boeing 737 MAX på bakken. Tallene viser også at passasjerene reiser lengre og enhetsinntektene er høyere denne måneden enn på samme tid i fjor. Veksten flater ut, i tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, etter en periode med kraftig ekspansjon og betydelige investeringer. Det er også gledelig å se at vårt målrettede arbeid for å bedre punktligheten fortsetter å gi resultater, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flygningene i mai. Punktligheten var på 81 prosent (opp 3,7 prosentpoeng).

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer