9.7 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Mer trøbbel for Boeing – Sliter med tekniske problem på den nye 777X

Den amerikanske flyprodusenten Boeing jobber på spreng for å nå målene om å fly den aller første flyturen med den splitter nye Boeing 777X.

Så langt har de helt nye motorene GE9X skapt hodebry for flyprodusenten. Tekniske problemer og startvansker gjør at målet om å kunne levere de første 777X i juni neste år, trolig vil ryke.

I følge nyhetsbyrået Reuters må både motorprodusenten og flyprodusenten tilbake til tegnebordet og endre på konfigurasjoner i GE9X-motorene, før første flyvning kan gjennomføres.

Boeing har holdt en lav profil rundt produksjonen av 777X ettersom 737 MAX problemene er fokus fra bransjen og mediene. Boeing har to testfly av 777X som begge står på fabrikkområdet ved Everett i Seattle. Det første flyet med motorer som skal ut å fly, blir nå trolig forsinket i forhold til 20. juni som var opprinnelig plan.

GE9X er verdens største turbin-motorer og er helt nye både i design og innmat. Motorene har aldri før vært testet på 777X og ingen andre flyr i dag med denne motortypen.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer