9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Swiss

Mer trøbbel for motorprodusent – Nå er det Airbus A220 som blir rammet

Ikke før fokus har blitt satt på problemene rundt GE og den nye motoren for Boeings 777X, Rolls-Royce problemer med motorene for Boeings 787, LEAP-problemene med motoren for Airbus-neo og senest EA utfordringer med motorene til Airbus A380, kommer nå også bekymring for Pratt &Whitney PW1524G. Det er motortypen som brukes på Airbus A220.

I juli måtte pilotene i et Airbus A220 fra Swiss foreta en nødlanding på Charles de Gaulle-flyplassen ved Paris, under en flytur mellom Geneve og London City.

Pilotene opplevde mangel på low-pressure compressor stage 1 rotor i den ene av flyets to motorer.

I etterkant har flyselskapet funnet feil på motortypen som produsenten nå må jobbe med å få løst. Problemene kan få effekt for flere av flyene som er levert i serien Airbus A220.

Flyet som fikk problemer 26. juli landet på flyplassen i Paris med flammer ut av motoren som hadde feilet. Under flyturen skal de som befant seg ombord ha hørt et kraftig smell fra motoren.

Dette er den femte hendelsen av samme typen med Airbus A220 og 1524-motorene. Flyprodusenten har ikke løst utfordringene med motortypen men er ifølge en pressemelding i kontakt med operatørene som benytter denne typen motorer for å sammen finne løsninger.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer