-7 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Wikipedia

Mexico blir ikke kvitt Boeing 787 Dreamliner presidentflyet

Meksikanske myndigheter har i over ett år forsøkt å selge presidentflyet av typen Boeing 787 Dreamliner (XC-MEX) med et luksuriøst interiør. Flyet har i ett år stått parkert i en hangar i Victorville i USA, hvor potensielle kjøpere har kunnet se flyet inn og utvendig.

For myndighetene i Mexico har flyet begynt å bli en byrde og har påført landet store kostnader og hangarleie, i tillegg til jevnlig vedlikehold. Flyet som har en verdi på rundt 130 millioner dollar, blir ikke brukt av landets president, ettersom han ønsker å fly ordinære rutefly når han skal ut å fly.

Tilbød Donald Trump flyet

I følge nyhetsbyrået BNN Bloomberg skal presidenten i Mexico også ha tilbudt den amerikanske presidenten å bytte flyet mot medisiner, ambulanser, røntgenmaskiner og medisinsk utstyr til sykehus. Men dette skal ikke USA har syntes var noen god ide.

Flere potensielle kjøpere skal ha vurdert flyet siste året, men ingen av kjøperne har bestemt seg for å handle og overta flyet.

Testfly for Boeing

Dreamlinere startet livet i juli 2009 som ett av Boeings testfly for å sertifisere Dreamliner-flyene. Da Boeing hadde fullført dette, ble flyet lagt ut for salg og solgt til Mexico i 2014.

I hele 2015 ble flyet bygget om innvending til å få et VIP-interiør en president verdig. Så ble flyet levert til landets luftforsvar i 2016. I 2018 kom en ny president til makten, og han ville heller bruke pengen flyet var kjøpt for til å oppgradere sykehus og helsevesenet.

Det har han ikke lykkes med, så nå står flyet ubrukt, og koster skattebetalerene store summer hvert eneste år.

For å spare penger har myndighetene i Mexico bestemt at flyet nå skal hentes tilbake fra USA og parkeres på en flyplass i Mexico.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer