Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS har fått 1,96 millioner svenske kroner i gebyr fra en den svenske børsen Nasdaq Stockholms disiplinærutvalg. Gebyret er gitt som følger at flyselskapet var alt for sent ute med å informere markedet om pilotstreiken og konsekvensene. Dette tilsvarer tre ganger den årlige avgiften flyselskapet betaler til børsen.

Flyselskapet skriver i en pressemelding;

Interessen for meklingen mellom SAS og SAS Skandinavias pilotforbund var svært stor fra både nasjonale og internasjonale medier. I forbindelse med at meklingen ble avsluttet og streiken startet 4. juli, var det viktig å informere om streiken så raskt som mulig for å minimere konsekvensene av streiken for SAS sine kunder.

SAS publiserte en regulatorisk pressemelding om streiken så snart det var mulig, men på grunn av tekniske årsaker ble pressemeldingen publisert noen minutter etter at nyheten nådde reporterne utenfor lokalene der meklingen fant sted.

At nyheten nådde media få minutter før regulatorisk pressemelding ble publisert er selvsagt svært uheldig, og Nasdaq Copenhagens disiplinærutvalg har følgelig besluttet å ilegge SAS en bot tilsvarende 1 SAS sitt årlige gebyr til børsen.

SAS har iverksatt tiltak for å styrke prosedyrene for å sikre at innsideinformasjon ikke når media før selskapet har fullført distribusjonen av en regulatorisk pressemelding.

Flyselskapet har også fått et gebyr fra København-børsen som tilsvarer en ganger årsavgiften til børsen.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing skuffet over valget til kinesisk flyselskap
Neste artikkelAirbus vil lansere større A220-versjon