Google Maps

Oppdatering: Klokken 15.15 i ettermiddag bekrefter politiet at alle tre som var ombord er funnet omkommet.

Et mindre fly av typen Diamond DA-42 er savnet i nærheten av Larvik. NRK melder at flyet som skal ha hatt tre person ombord skal ha styrtet i følge vitneobservasjoner.

Redningsmannskaper skal være til stede i området og søker etter hvor flyet kan ha truffet bakken. Et redningshelikopter skal ha meldt om at det er funnet vrakrester på sørsiden av E18 mellom Langangen og Larvik.

– Politiet kan bekrefte at vi har lokalisert området der et vitne skal ha sett et fly gå ned. Vi kan ikke si noe om hva slags type fly, men at det er snakk om et småfly. Vi kan heller ikke si noe om hvor mange som var om bord i flyet. Vi har mange ressurser på stedet nå, sier politistasjonssjef i Larvik, Tor Eriksen i en pressemelding.

Politiet skriver på Twitter at både politiet og redningsetaten stiller med helikoptre. Ved 10.30 tiden ble det meldt at flyet er lokalisert.

Til Østlands Posten bekrefter flyskolen Pilot Flight Academy at det er et av deres fly som har gått ned i Larvik.

– Det er korrekt. Det er et av våre fly som er savnet. Jeg har fått informasjon om at det har gått ned, og at det var tre personer om bord, sier Pressekontakt Frode Granlund i Pilot Flight Academy bekrefter til avisen.

Flyskolen sier det trolig har skjedd en ulykke i forbindelse med skoleflyvning.

NRK melder at det ikke ble sendt ut noe nødvarsel fra de ombord. Politiet bekrefter at flyet er totalhavarert, men har ikke bekreftet hvordan statusen er for de som var ombord.

Statens vegvesen skriver på sine nettsider at Fylkesvei 2962 mellom Tvedalen og Kjose i Vestfold og Telemark stengt på grunn av flyulykke.

Etter at politiet har bekreftet at de tre som var ombord er funnet omkommet, uttrykker Frode Granlund ved Pilot Flight Academy, at det viktigste nå er å ta godt vare på pårørende og alle som er tilknyttet flyskolen.

Saken oppdateres.

ANNONSE
Forrige artikkelHenter inn sitt femte fly – Nærmer seg 737 MAX levering
Neste artikkelPlanlegger å sette inn 50 MAX-fly i trafikk