12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Minst 15 døde – 50 til sykehus i flyulykke i Kasakhstan

Minst 15 personer skal ha omkommet da et Fokker 100 fly fra selskapet Bek Air styrtet inn i bolighus etter avgang fra flyplassen ved Almaty i Kasakhstan fredag morgen. Flyet var på vei til Nur-Sultan da det styrtet inn i bolighus i den lille byen Kyzyltu.

I følge nettstedet Russia Today skal minst 50 personer ha overlevd og er fraktet til sykehus. Flyet traff et to etasjes hus og det er usikkert om det befant seg personer i dette huset.

Det skal ha vært 95 passasjerer og et mannskap på fem ombord. 17 av de som er fraktet til sykehus skal ha en kritisk tilstand.

Foto: Emergency Situations Ministry of the Republic of Kazakhstan

Flyselskapet Bek Air har operert siden 1999, men da som et selskap som tilbød privatflyvninger. I 2011 startet selskapet å fly med den eldre flytypen Fokker 100 og rutevirksomhet med passasjerer.

Bek Air – Wikipedia

I dag har selskapet åtte slike Fokker 100 fly.

Myndighetene i Kasakhstan har valgt å sette alle Fokker 100 i landet på bakken i påvente av å finne årsaken til ulykken. Lokale medier melder at pilotene skal ha fått problemer med å få flyet opp i høyde under avgang, og at det til slutt endte med å falle ned mot bakken og rett inn i flere bolighus nær flyplassen.

Selskapet hadde en alvorlig hendelse så sent som i mars 2016 da et av Fokker 100-flyene til selskapet med 116 personer ombord måtte lande uten at nesehjulet var ute. Flyet fikk mindre skader, men alle ombord klarte seg.

Foto: Emergency Situations Ministry of the Republic of Kazakhstan

UP-F1007 er et Fokker F100 som ble bygget i 1992 og levert i 1996 til selskapet Formosa Airlines. I 2009 til 2013 opererte det i Tyskland for Contact Air og OLT, mens det ble kjøpt av Bek Air i 2013. De siste årene har Bek Air leid ut flyet i perioder til Kam Air i Afghanistan, før det i 2018 ble tatt inn igjen i flåten hos Bek.

Flyet nådde ikke lange turen etter avgang fra rullebanen – Flightradar24.com

En kjent journalist og redaktør for en nettavis i landet skal ha omkommet i ulykken melder KazTAG.

SAKEN OPPDATERES!

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer