Minst 15 døde – 50 til sykehus i flyulykke i Kasakhstan

Foto: Twitter

Minst 15 personer skal ha omkommet da et Fokker 100 fly fra selskapet Bek Air styrtet inn i bolighus etter avgang fra flyplassen ved Almaty i Kasakhstan fredag morgen. Flyet var på vei til Nur-Sultan da det styrtet inn i bolighus i den lille byen Kyzyltu.

I følge nettstedet Russia Today skal minst 50 personer ha overlevd og er fraktet til sykehus. Flyet traff et to etasjes hus og det er usikkert om det befant seg personer i dette huset.

Det skal ha vært 95 passasjerer og et mannskap på fem ombord. 17 av de som er fraktet til sykehus skal ha en kritisk tilstand.

Foto: Emergency Situations Ministry of the Republic of Kazakhstan

Flyselskapet Bek Air har operert siden 1999, men da som et selskap som tilbød privatflyvninger. I 2011 startet selskapet å fly med den eldre flytypen Fokker 100 og rutevirksomhet med passasjerer.

Bek Air – Wikipedia

I dag har selskapet åtte slike Fokker 100 fly.

Myndighetene i Kasakhstan har valgt å sette alle Fokker 100 i landet på bakken i påvente av å finne årsaken til ulykken. Lokale medier melder at pilotene skal ha fått problemer med å få flyet opp i høyde under avgang, og at det til slutt endte med å falle ned mot bakken og rett inn i flere bolighus nær flyplassen.

Selskapet hadde en alvorlig hendelse så sent som i mars 2016 da et av Fokker 100-flyene til selskapet med 116 personer ombord måtte lande uten at nesehjulet var ute. Flyet fikk mindre skader, men alle ombord klarte seg.

Foto: Emergency Situations Ministry of the Republic of Kazakhstan

UP-F1007 er et Fokker F100 som ble bygget i 1992 og levert i 1996 til selskapet Formosa Airlines. I 2009 til 2013 opererte det i Tyskland for Contact Air og OLT, mens det ble kjøpt av Bek Air i 2013. De siste årene har Bek Air leid ut flyet i perioder til Kam Air i Afghanistan, før det i 2018 ble tatt inn igjen i flåten hos Bek.

Flyet nådde ikke lange turen etter avgang fra rullebanen – Flightradar24.com

En kjent journalist og redaktør for en nettavis i landet skal ha omkommet i ulykken melder KazTAG.

SAKEN OPPDATERES!

ANNONSE
Forrige artikkelFedEx inngår avtale med Icelandair
Neste artikkelFokker 100 ulykken – Mistet farten under avgang – Kjent problem