9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Minst 40 flyselskap stanser flyvninger til Kina

Så langt har minst 40 flyselskap fra hele verden innstilt flyvninger til Kina. Redsel for å fly smittende passasjerer med coronaviruset, eller å spre smitten til sine egne hjemland gjør at flyplassene i Kina tømmes for internasjonale flyvninger.

Både SAS, Lufthansa, British Airways, Kenya Airways, Turkish Airlines, American Airlines, Philipine Airlines, Singapore Airlines, Ethiopian Airlines, Himalaya Airlines, Air Canada, Swiss, Austrian Airlines og en lang rekke andre selskap har valgt å stanse alle flyvninger til fastlandet i Kina.

Noen selskap som Qatar Airways og Etihad Airways har valgt å opprettholde sine flyvninger. Flyplassene i Kina som normalt har stor andel av internasjonale flyvninger, har i dag og flere dager fremover 95 prosent av trafikken som er kinesiske flyselskap, eller asiatiske.

En rekke fraktselskap har også startet å unngå flyvninger til og fra Kina den neste uken.

Siste land ut med bekreftet tilfeller av smitte er Italia fredag morgen.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer