12.1 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Boeing 737-800 - Foto: Hans O. Nyborg

Minst 50 Boeing 737NG står på bakken etter funn av sprekker

Opptil 50 Boeing 737 NG (Next Generation) fly verden over står nå på bakken etter funn av sprekker i en hovedkomponent.

Flyserien under NG består av modellene 737-600 til 737-900. Problemene er sprekkdannelser som er oppdaget i overgangen mellom vingene og flykroppen, der vingene er festet til selve flyet. Det er feste mellom disse enheten som kalles pickle fork hvor det er oppdaget små sprekker i metallet.

En talsmann for Boeing sa at mindre enn fem prosent av de 1000 undersøkte flyene over hele verden, hadde testresultater som forhindret dem i å ta av foreløpig. Det amerikanske føderale luftfartsbyrået (FAA) beordret denne måneden inspeksjonen av de 737 NG-flyene som har gjennomført mer enn 30 000 avganger og landinger, etter at Boeing selv oppdaget strukturelle sprekker i et fly i Kina.

Qantas holder for tiden 33 av sine 737 NG-fly på bakken som et føre var-tiltak før videre testing. Australian Licensed Engineers Association har bedt om at samtlige Boeing 737 NG hos Qantas settes på bakken, dette er avvist av selskapet som sier de har kontroll på hvilke fly det er funnet sprekker i og hvilke det ikke er funnet det i.

Fem av flyene som står på bakken tilhører Korean Air, mens Southwest Airlines og GOL Airlines også har fly på bakken.

Det er solgt mer enn 7000 Boeing 737 i NG-versjonene på verdensbasis siden det første flyet i serien ble levert i 1997.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer