9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Minst tre er døde etter flyulykke på verdens farligste flyplass

Minst tre personer skal ha omkommet i en flyulykke på det som er regnet som verdens farligste flyplass å lande eller ta av fra. Hendelsen fant sted søndag morgen på Tenzing–Hillary flyplass, tidligere Lukla flyplass som er en liten flyplass ved byen Lukla i den østlige del av Nepal. Flyplassen ble etablert i 1971 og er en av de høyest beliggende flyplasser i verden. Den ligger på 2 860 meters høyde i Himalaya syd for Mount Everest på grensen til Tibet.

Et LET 410 fly fra flyselskapet Summit Air var i ferd med å skulle ta av fra den spesielle rullebanen på flyplassen, da flyet havnet utenfor rullebanen. Flyet skal ha kollidert med to helikoptre som sto parkert.

I følge lokale medier skled flyet av rullebanen og traff helikopterbasen som ligger tett inntil. En av pilotene som var ombord i flyet og to politimenn som befant seg ved helikoptrene omkom. Tre andre ombord i flyet ble skadet og måtte flys til nærmeste sykehus.

Flyet skulle fly til Katmandu. Både flyet og minst ett av helikoptrene ble totalskadd. Helikoptrene var av typen AS350.

Flyplassen er kjent som verdens farligste å lande eller ta av fra. Foto: Wikipedia

Den verdenskjente flyplassen er kanskje mest kjent for å ta i mot flere hundre klatrere som skal klatre på Mount Everest hvert år. Flyplassen er siste mulighet å komme seg inn med fly før beina må tas fatt.

Rullebanen er 527 meter lang og har en forskjell på 11.7 grader fra start til slutt.

Flyplassen har hatt en lang rekke ulykker og senest i februar i år omkom syv personer da et helikopter styrtet i et fjellparti like ved flyplassen.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer