1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Wikipedia

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Havarietterforskere som undersøker ferdskriveren etter at et Boeing 737-500 styrtet i havet utenfor Java på starten av året, har så langt konkludert med at mye tyder på at pilotene hadde problem med autothrottle-systemet.

Autothrottle-systemet skal sørge for rett mengde drivstoff og kraft på motorene, og det viser seg nå at pilotene hadde problemer med dette systemet opp i mot den ene motoren. I følge Jakarta News skal pilotene ha forsøkt å få i gang systemet igjen, og flyet skal ha vært vanskelig å manøvrere ettersom de to motorene ble operert på forskjellig styrke.

I følge flere luftfartseksperter krever denne typen feil at pilotene handler raskt og riktig. Flyet skulle i utgangspunktet ha kunne blitt operert med bare en motor for en kontrollert sikkerhetslanding heter det.

Undersøkelsene rundt havariet og årsaken fortsetter også fremover de neste ukene.

Flyet ble operert av selskapet Sriwijaya Air.

Andre saker

Sør-Sudan: 10 omkom i flyulykke

Redaksjonen

NTSB: Mye tyder på metalltretthet i PW4000-motor som havarerte

Redaksjonen

Skal demontere TWA 800 etter nesten 25 år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer