11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Mitsubishi i full krangel med Bombardier over spionasjeanklager

Den japanske flyprodusenten Mitsubishi Aircraft Corporation har valgt å gå til motangrep gjennom rettsapparatet mot konkurrenten Bombardier etter anklager om bedriftsspionasje.

Det var i oktober 2018 at den kanadiske flyprodusenten Bombardier tok rettslige steg mot Mitsubishi-selskapet og partnerselskapet AeroTEC. Bombardier mener den japanske produsenten har tilegnet seg informasjon om CS-serien og produksjonen ved å ansette tidligere ansatte fra Bombardier.

Bombardier mener Mitsubishi har ved å hente inn flere personer som har hatt tett tilknytting til produksjonen av CS-serien, tilegnet seg informasjon om design og produksjon.

Mitsubishi er i ferd med å teste og sertifisere sitt MRJ-fly, et regionalt fly som kan ta mellom 70 og 90 passasjerer. Deler av testingen foregår i Seattle og Moses Lake i USA.

Den japanske produsenten har hatt store problemer med å få flyet til å fungere optimalt, både på grunn av mangel på kunnskap om design og produksjon, og dels at testen av flyet har blitt sterkt forsinket.

Det var i 2007 at selskapet lanserte MRJ med en plan rundt leveranse av de første flyene i 2013. Så langt er ingen fly levert til Japan Airlines eller de andre kundene som har lagt inn bestillinger. Nå håper produsenten på å kunne levere første flyet neste år i 2020.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer