Foto: Hans O. Nyborg

Den japanske flyprodusenten Mitsubishi Aircraft Corporation har valgt å gå til motangrep gjennom rettsapparatet mot konkurrenten Bombardier etter anklager om bedriftsspionasje.

Det var i oktober 2018 at den kanadiske flyprodusenten Bombardier tok rettslige steg mot Mitsubishi-selskapet og partnerselskapet AeroTEC. Bombardier mener den japanske produsenten har tilegnet seg informasjon om CS-serien og produksjonen ved å ansette tidligere ansatte fra Bombardier.

Bombardier mener Mitsubishi har ved å hente inn flere personer som har hatt tett tilknytting til produksjonen av CS-serien, tilegnet seg informasjon om design og produksjon.

Mitsubishi er i ferd med å teste og sertifisere sitt MRJ-fly, et regionalt fly som kan ta mellom 70 og 90 passasjerer. Deler av testingen foregår i Seattle og Moses Lake i USA.

Den japanske produsenten har hatt store problemer med å få flyet til å fungere optimalt, både på grunn av mangel på kunnskap om design og produksjon, og dels at testen av flyet har blitt sterkt forsinket.

Det var i 2007 at selskapet lanserte MRJ med en plan rundt leveranse av de første flyene i 2013. Så langt er ingen fly levert til Japan Airlines eller de andre kundene som har lagt inn bestillinger. Nå håper produsenten på å kunne levere første flyet neste år i 2020.

ANNONSE
Forrige artikkelRegjeringen snur i saken om skatt på bonuspoeng
Neste artikkelTysk statsfly brøt sammen – igjen!