Monarch forlater charterbransjen

Monarch Airlines har endret kurs og legger om sin virksomhet til et rent ruteselskap, framfor dagens chartermodell som selskapet har fløyet som i årevis.

Først ut er en storsatsning på ruter mellom England og Italia, et marked selskapet mener at leisure-aktører har totalt oversett fra europeiske destinasjoner.

Selskapet har derfor lansert ruteflyvninger til Venezia, Roma, Milano og Verona fra Manchester, Luton, Gatwick og Birmingham.

Hele ni nye ruter ble forrige uke lansert mellom England og til det italienske markedet.

Får nye fly inn i flåten

I følge TravelNews UK skal selskapet ha satt igang et stor utskiftning av sin kort- og mellomdistanse flåte for å få flere drivstoffbesparende fly inn i selskapets flåte.

Ved siden av de seks Boeing 787 selskapet har på ordre fra Boeing skal også gå til anskaffelse av nye fly til sine kort- og mellomdistanseruter.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no