Hangar.no
Internasjonalt

Mot full stans i South African Airways – Mangler kapital

Det går mot full stans hos flyselskapet South African Airways. SAA har ikke klart å etterkomme pålegg om å dokumentere en stabil finansiell plattform for videre drift i følge lokale medier og Bloomberg.

De siste seks årene har flyselskapet gått med dundrende underskudd, og behovet for omstrukturering av driften har lenge vært et tema, uten at dette har ført til noe endelige tiltak.

Luftfartsmyndighetene i Sør Afrika skriver i en ny rapport at det er stor usikkerhet om flyselskapet kan fortsette å drive flyvninger. Bekymringene er store for at det ikke holder særlig lenge slik statusen er i dag.

Flyselskapet på sin side sier til Bloomberg at de er ukjent med rapporten og at de stiller seg uforstående til at det denne blir skrevet at SAA mangler kontroll over økonomien, leieavtaler for flyene og hva selskapet eier av eiendeler. SAA har i lengre tid søkt etter å finne en ny partner som vil investere i selskapets drift, dette har de så langt ikke lykkes med.

South African har i dag 7 Airbus A319, 12 Airbus A320, 11 Airbus A330 og 17 Airbus A340. I tillegg opereres en flåte med 11 Boeing 747-200, -300 og 747SP.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia