14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Motordeksel på Frontier Airbus-fly løsnet og forsvant

Motordeksel på en av de to motorene på et Airbus A320-200 fra det amerikanske selskapet Frontier Airlines, løsnet fredag under en flyvning. Flyet, N227FR, ble benyttet på rute mellom Las Vegas og Tampa i USA.

Det var like etter at flyet hadde tatt av fra rullebanen og var på vei vekk fra flyplassen, at pilotene fikk beskjed fra kabinbesetingen om at det var brann i den ene motoren. Pilotene valgte å returnere til Las Vegas hvor flyet landet uten problemer.

Det ble da påvist at deler av motordekselet hadde løsnet like etter avgang. Dette skal ha skjedd allerede på rullebanen ettersom de ble funnet flere metalldeler fra dekselet på rullebanen like etter at flyet hadde tatt av.

Flyselskapet skriver i en kort pressemelding at motordekselet satt løst og hadde løsnet fra sine fester under avgang. Et undersøkelse er satt i gang for å finne årsaken til dette.

Motortypen er av CFM56. Airbus-flyet ble levert nytt til selskapet i 2014.

 

 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer