Hangar.no
Foto: HK Express
Internasjonalt

Motorproblemer for Kinesisk selskap som leier A320neo fra Norwegian-selskap

Det kinesiske flyselskapet Hong Kong Express er ett av flyselskapene som har måtte sette flere av sine Airbus A320neo på bakken med motorfeil.

Et av flyene, B-LCD har stått på bakken i snart 14 dager, mens andre fly i neo-flåten har blitt nøye sjekket av mekanikere hver dag før flyvning. Det er problemene rundt Pratt & Withney-motorene på flyene som også rammer selskapet i Hong Kong.

De fem Airbus A320neo-flyene leies av inn fra Norwegians datterselskap Arctic Aviation Ltd i Irland. Honk Kong Express eies delvis av det kriserammede HNA Group som også eier Hainan Airlines.

Et sikkerhetsvarsel fra The European Air Safety Agency (EASA) sist fredag advarer mot at dersom motorprodusenten og operatører av flyene med motortypen som er berørt, ikke snarlig får orden på de tekniske problemene, kan det føre til at begge motorene på et A320neo fly stanser opp under flyvning.

Motortypen PW1100 leveres i dag på rundt halvparten av fly av denne typen.

Hong Kong Express skriver i en pressemelding at selskapet fortsetter å operere fire av sine A320neo-fly, mens det siste blir stående på bakken til feilen er utrettet. Selskapet benytter PW1127G på sine Airbusneo-fly.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly