Hangar.no
Oslo Lufthavn - Foto: Hangar.no
Norge

Mugg: Stengte lokaler til flymat-produsent på Gardermoen

Mattilsynet har stengt lokalene til flymatprodusenten SSP Norway på Gardermoen etter funn av mugg i lokalene. SSP Norway er selskapet som drifter 29 spisesteder på flyplassen og har i tillegg en liten andel av flymatproduksjon etter tidligere LSG.

Det skal ha vært mugg i taket i produksjonslokalene, samt i flere kroker og langs lister som fikk Mattilsynet til å se rødt. SSP måtte sørge for full nedvasking av lokalene før de fikk åpne igjen.

Nå har selskapet frist på seg til 11. mai med å vaske ned taket. I følge Romerikes Blad skal det også ha blitt funnet et hull i en vegg ved varemottaket som ga fugler adgang til lokalene, og det ble funnet spor etter at fugler hadde hakket seg igjennom avfallssekker som sto lagret der.

Vedtaket om stenging hadde følgende ordlyd:

«Mattilsynet stenger SSP 9901 avd. flymatproduksjon med umiddelbar virkning på grunn av helsefare. Dere kan levere maten til kveldens Etiopian-fly når spesialmaten og salatene er produsert på nytt i annet kjøkken og byttet ut med nåværende spesialmat og salat. Produksjonen kan gjenopptas når lokaler og utstyr er rent og rutiner for håndtering av rent utstyr er rettet opp.»

Tilsynsrapporten er nedslående:

«Ved tilsynet var produksjonskjøkkenet, kjølerom og oppvasken generelt meget skittent. Det var også generelt manglende kontroll med rutiner for god hygienepraksis. Lokalene har et klart behov for vedlikehold. Tak, ventilasjon og rørgater trenger periodisk renhold.»

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

SunExpress også til Oslo med Tyrkiaruter i 2019

KLM og Air France på offensiven – øker sterkt i vinter til Skandinavia

Norwegian-selskap får DOT-godkjennelse i USA