12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Wikipedia

Myndighetene har beslaglagt syv fly tilhørende Hong Kong Airlines

Mye skulle tyde på at flyselskapet Hong Kong Airlines langt på vei hadde blitt reddet fra å miste sin driftslisens forrige uke. Men tirsdag denne uken valgte myndighetene i Hong Kong å beslaglegge syv av selskapets fly som befinner seg på flyplassen i byen.

Årsaken er at flyselskapet, som eies av samme selskap som Hainan Airlines, ikke har betalt regninger for flyplassavgifter eller drivstoff.

De syv flyene har stått på bakken siden i september måned ettersom selskapet har slitt økonomisk. Nå har ledelsen ved flyplassen valgt å sperre inne flyene inntil selskapet betaler. Dersom dette ikke skjer vil myndighetene legge flyene ut for salg etter 60 dager.

I følge avisen Business Standard har HNA Group som eier Hong Kong Airlines ikke valgt å kommentere myndighetenes beslagleggelse av flyene.

Forrige uke ble det truet med at selskapet ville miste sin driftslisens dersom ikke en finansiell plan for å redde driften ble fremlagt. Dette ble gjort i siste liten.

Nå vurderer myndighetene på nytt om selskapet skal miste sin AOC-lisens melder avisen.

LES OGSÅ: HONG KONG AIRLINES REDDET I SISTE SEKUND

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer