Myndighetene i Irak med flyforbud for flere Airbus A220-fly

Luftfartstilsynet i Irak har gitt flyselskapet Iraqi Airways flyforbud for alle de fire Airbus A220-300 som selskapet har i sin flåte.

Det er selskapets Airbus A220-300 fly, YI-ARI og YI-ARG som det er oppdaget problemer med Pratt & Whitney motorene på. Ettersom dette er noe som også er påbegynt som et problem på de to andre flyene av denne typen i flåten har tilsynet innført forbud mot at Airbus A220-flyene til flyselskapet kan benyttes i trafikk nå.

Alle de fire flyene er under to år gamle, og YR-ARI ble levert til flyselskapet i januar i år.

LES OGSÅ: FIKK LEVERT FØRSTE AIRBUS A220

Bilder som florerer i sosiale medier viser at det er foringer inne i motoren som har gått i oppløsning. Dette igjen har kommet nær viftebladene i motorene.

I følge Airbus jobbes det med flyselskapet og motorprodusenten for å finne løsning på problemene. Torsdag meldte Hangar.no at også flyselskapet Swiss har måtte sette en tredjedel av sine Airbus A220-på bakken med motorproblemer.

LES OGSÅ: HAR MÅTTE SETTE EN TREDJEDEL AV SINE A220 PÅ BAKKEN

For operatørene av Airbus A220 er det kun motortypen PW1500G som kan benyttes i motsetning til flytypen Airbus A320neo hvor det kan velges mellom både Pratt & Whitney og GTF som alternativer.

ANNONSE
Forrige artikkelEASA godkjenner ULD til Boeing 737 MAX
Neste artikkelKastrup: Forsinkelser på opp til tre og en halv time