Mysterium rundt Boeing 777 fra Russland på tur til Venezuela

Foto: Twitter

Sosiale medier har den siste tiden florert med innlegg om et passasjerfly av typen Boeing 777-200 fra det russiske flyselskapet Nordwind.

Flyet (VP-BJG) landet på flyplassen ved Caracas i Venezuela denne uken, kun med mannskapet ombord og uten passasjerer. Da flyet også returnerte til Moskva, uten passasjerer ombord, begynte ryktene å gå.

Flere medier i Venezuela skrev at flyet hadde hentet 20 tonn med gullreserver som var hentet ut fra sentralbanken i landet,
Central Bank of Venezuela (BCV).

Det fikk politikere og befolkningen til å reagere kraftig. Det at denne saken kommer akkurat når titusener demonstrerer mot regimet i Venezuela og landet opplever en svært urolig tid politisk har ikke gjort det bedre.

Både russiske myndigheter og myndighetene i Venezuela har blankt avvist at det nasjonale gullet er fløyet ut av landet med det russiske flyselskapets fly.

Saken har ikke blitt bedre av at Boeing 757 fra et russisk fraktselskap også har landet på flyplassen i samme tidsrom som Nordwind-flyet.

Flere kilder hevder at Russland har ønsket å hjelpe Nicolás Maduro til å hente ut gullet fra landet og frakte dette til Russland. Så langt har ikke flyselskapene vært på banen for å avvise mysteriet som sprer seg rundt i medier verden over.

ANNONSE
Forrige artikkelSkifte dekk på en jumbojet? null stress for erfarne folk
Neste artikkelSwiss dekorerer Airbus 220-fly til ære for festival