-8.3 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Twitter

Mysterium rundt Boeing 777 fra Russland på tur til Venezuela

Sosiale medier har den siste tiden florert med innlegg om et passasjerfly av typen Boeing 777-200 fra det russiske flyselskapet Nordwind.

Flyet (VP-BJG) landet på flyplassen ved Caracas i Venezuela denne uken, kun med mannskapet ombord og uten passasjerer. Da flyet også returnerte til Moskva, uten passasjerer ombord, begynte ryktene å gå.

Flere medier i Venezuela skrev at flyet hadde hentet 20 tonn med gullreserver som var hentet ut fra sentralbanken i landet,
Central Bank of Venezuela (BCV).

Det fikk politikere og befolkningen til å reagere kraftig. Det at denne saken kommer akkurat når titusener demonstrerer mot regimet i Venezuela og landet opplever en svært urolig tid politisk har ikke gjort det bedre.

Både russiske myndigheter og myndighetene i Venezuela har blankt avvist at det nasjonale gullet er fløyet ut av landet med det russiske flyselskapets fly.

Saken har ikke blitt bedre av at Boeing 757 fra et russisk fraktselskap også har landet på flyplassen i samme tidsrom som Nordwind-flyet.

Flere kilder hevder at Russland har ønsket å hjelpe Nicolás Maduro til å hente ut gullet fra landet og frakte dette til Russland. Så langt har ikke flyselskapene vært på banen for å avvise mysteriet som sprer seg rundt i medier verden over.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer