16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: Monoseats

Nå blir det endringer på midtsete i flyene – FAA godkjenner nye seter

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har denne uken godkjent en helt ny type flyseter som allerede neste år dukker opp hos flere flyselskap. I kabiner med seks seter på raden, tre på hver side av midtgangen er det alltid midtsetet som er minst populært.

Nå er dette endret for en ny design på seteradene skal gi midtsetet mer komfort. Det er produsenten Molon Labe Seating i Denver i USA som har fått godkjent en ny type utforming på seteradene. Ikke nok med det, et av de store amerikanske flyselskapene har allerede lagt inn bestilling for setene til 2020.

Plass til flere i bredden i midtgangen

Mens flyselskapet forblir «hemmelig» inntil videre skal setetypene gi midtsetet-passasjeren en ny opplevelse. Konseptet går ut på at det midterste setet blir noe lavere enn de to setene, ved vinduet og ved midtgangen. Det får egne armlener og får et bredere sete enn de to på hver side. Ved å gjøre de to setene på hver si side høyere, og midtsetet lavere, blir komforten bedre for passasjerene.

FAA har testet systemet siden 2018 og har gitt sin godkjennelse til at dette nå kan selges til flyselskap i USA.

Det er også en annen fordel med setetypene som flyselskapene vil omfavne. Når flyet er tom vil seteradene skli delvis inn til siden. Når ombordstigningen starter vil det være plass til to personer side ved side i midtgangen, altså når noen stopper opp, stopper ikke alle andre opp og selve ombordstigningen går raskere.

Systemet er ventet å bli tatt i bruk av flere selskap i følge produsenten.

Andre nyheter

Air New Zealand vurderer senger på økonomiklasse

Hans Olav Nyborg

Amerikansk flyselskap må utsette fornyelse av A320-kabiner på grunn av forsinkelser hos Airbus

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer