Foto: Monoseats

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har denne uken godkjent en helt ny type flyseter som allerede neste år dukker opp hos flere flyselskap. I kabiner med seks seter på raden, tre på hver side av midtgangen er det alltid midtsetet som er minst populært.

Nå er dette endret for en ny design på seteradene skal gi midtsetet mer komfort. Det er produsenten Molon Labe Seating i Denver i USA som har fått godkjent en ny type utforming på seteradene. Ikke nok med det, et av de store amerikanske flyselskapene har allerede lagt inn bestilling for setene til 2020.

Plass til flere i bredden i midtgangen

Mens flyselskapet forblir “hemmelig” inntil videre skal setetypene gi midtsetet-passasjeren en ny opplevelse. Konseptet går ut på at det midterste setet blir noe lavere enn de to setene, ved vinduet og ved midtgangen. Det får egne armlener og får et bredere sete enn de to på hver side. Ved å gjøre de to setene på hver si side høyere, og midtsetet lavere, blir komforten bedre for passasjerene.

FAA har testet systemet siden 2018 og har gitt sin godkjennelse til at dette nå kan selges til flyselskap i USA.

Det er også en annen fordel med setetypene som flyselskapene vil omfavne. Når flyet er tom vil seteradene skli delvis inn til siden. Når ombordstigningen starter vil det være plass til to personer side ved side i midtgangen, altså når noen stopper opp, stopper ikke alle andre opp og selve ombordstigningen går raskere.

Systemet er ventet å bli tatt i bruk av flere selskap i følge produsenten.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa starter opp igjen flyvninger til Kairo
Neste artikkelRed Arrows fløy formasjon med BOAC-flyet til British Airways