-1.8 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no

Nå blir det slutt på 100ml. grensen og å ta ut laptoper på flyplasser i England

Flypassasjerer vil ikke lenger måtte ta flasker med flytende væske og bærbare datamaskiner ut av håndbagasjen, når nye regler trer i kraft for britiske flyplasser etter oppgraderinger av sikkerhetsskannerne i sikkerhetskontrollene.

I likhet med CT-skannere som brukes på sykehus, vil den nye teknologien som nå kommer på plass gi et detaljert bilde av innholdet i bager, småkofferter og poser å gjøre det mulig å visuelt rotere og studere bilder med stor detaljrikdom.

Flyplassen London Heathrow har allerede investert millioner i det nye utstyret, og regjeringen vil nå tvinge alle andre flyplasser i Storbritannia til å endre sine systemer innen desember 2022.

Oppgraderingene vil bety slutten av 100 ml-væskegrensen, og passasjerer trenger ikke lenger å bruke små plastposer til toalettsaker og kosmetikk. Britiske myndigheter råder reisende til å fortsette å skille væsker og elektronikk for nå, siden den nye teknologien ikke vil bli introdusert over alt med en gang, melder Sky News.

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer