Hangar.no
twitter.com/frenchpainter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Den europeiske flyprodusenten Airbus har rullet ut den aller siste Airbus A380 fra produksjonslokalene i Toulouse. Flyet er serienummer 272 og blir den siste av denne flytypen som blir bygget i Frankrike.

Dermed går det raskt mot slutten for produksjonen av kjempeflyene, som første gang fløy i 2005. Mens Airbus i 2004 uttalte at produksjonen raskt kunne gi over 500 slike kjempefly, skulle bestillingene stoppe opp på litt over 250 fly.

Emirates som er verdens største operatør av A380 skal også være selskapet som får levert denne siste utgaven. Airbus har fortsatt 12 slike fly i Toulouse, hvor flere skal til Emirates, så helt slutt er det ikke for flytypen enda.

Flere og flere flyselskap velger nå å fase ut sine A380, blant annet Lufthansa, British Airways og en rekke andre. Emirates har valgt å fase ut to av sine fly, men har fortsatt godt over 115 slike fly i flåten.

Ut i fra de angivelige 272 flyene som skulle ha blitt bygget er det flere som aldri så dagens lys. Det er bestillinger på Airbus A380F, fraktversjonene til FedEx, A380 til Malaysia Airlines, enklete av Qantas, Emirates og Air France bestillinger som ble droppet, og SkyMark og Air Austral som aldri valgte å hente ut sine bestillinger.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer