7.2 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nå er denne flytypen godkjent for 480 seter! – Må bruke doble nødsklier

Flyprodusenten Airbus fikk denne uken godkjenning fra EASA til å kunne montere inn hele 480 seter i kabinen på sitt Airbus A350-fly.

Det er Airbus A350-1000 som nå kan fylles opp med hele 480 seter. Flytypen er tidligere godkjent for opptil 440 seter, slik at økningen nå er på 40 flere seter.

Årsaken til at Airbus får EASA-godkjennelse for å kunne øke antallet seter i kabinen er verken flere nødutganger eller andre endringer på flykroppen. Det er doble nødskliene som nå kan installeres på alle fire dørene på hver side av flyet, som gjør at flere seter kan settes inn.

De fleste fly av denne størrelsen har i dag enkle nødsklier hvor en og en passasjer hopper ut, neste følger når første mann er vel nede. Nå kan to hoppe ut etter hverandre og det går dermed raskere å evakuere.

Boeings 787 Dreamliner har allerede denne typen med doble nødsklier montert i flyene. Det samme har Airbus A380 og Airbus A330.

Slik skal de doble nødskliene sørge for at flere kommer seg ut og kan hoppe samtidig. Illustrasjon: Airbus

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer