Den europeiske flyprodusenten Airbus jobber sakte men sikkert mot slutten for produksjonen av kjempeflyene Airbus A380. Nå er det nøyaktig ett år til produksjonslinjen legges ned, og det er kun fire kjempefly som gjenstår å få bygget ferdig.

De siste fire A380-flyene skal etter planen leveres til flyselskapet Emirates. Ett av flyene er ferdig for leveranse nå i løpet av juni i år, men så vil produksjonen av de neste flyene gå sakte fremover ettersom det neste flyet først er ferdig til levering i januar neste år. I mars neste år forsvinner det neste siste flyet fra fabrikken, og det aller siste flyet som blir levert henter flyselskapet mot slutten av mai eller begynnelsen av juni neste år.

Airbus bestemte seg i februar 2019 at A380-produksjonen nå skulle legges ned. Det var rett og slett ikke flere bestillinger etter at de siste flyene var levert til Emirates.

Emirates er verdens største operatør av flytypen, med hele 118 fly i sin flåte. Kun ett av flyene selskapet har fått levert er faset ut. A6-EDB ble levert som fly nummer 13 som var bygget i 2008. Det står lagret i Tarbes i Frankrike og i følge selskapet kommer det ikke tilbake i flåten.

Det er fem A380 som så langt er hugget opp og som aldri kommer i luften igjen. Tre av flyene har blitt operert av flyselskap, mens to av flyene er prototyper og testfly som har fløyet for Airbus. Ett av flyene har aldri fløyet og ble bygget som et A380 i full størrelse, med diverse interiør, men kun for bruk som et testfly og en mockup-for kunder som skulle se flyet før de kjøpte.

Det er så langt ikke noe som tyder på at ikke Emirates vil hente de fire siste flyene hjem, men det er alltids en mulighet for at de siste to flyene kan bli droppet i produksjonen.

ANNONSE
Forrige artikkelMå levere plan for å beregne rett vekt på passasjerer og alt ombord
Neste artikkelReiser du til utlandet i sommer med fly, må du regne med lange køer når du kommer hjem