Hangar.no
Foto: Boeing

Nå er det to Boeing 777X som testflys

Flyprodusenten Boeing har gjennomført den aller første flyvningen med sitt andre testfly av typen 777X.

Det var 30. april at produsenten fløy den to timer og 58 minutter lange flyvningen som er staren på en lang rekke testflyvninger mot å få sertifisert 777X. Flyvningen gikk fra Everett i Seattle, og over staten Washington, før landingen ble gjennomført på Boeing Field, også dette i Seattle.

Flyvningen ble gjennomført av Ted Grady, 777X project pilot, og Van Chaney, 777/777X chief pilot.

Flyet har fått betegnelsen WH002, og er det andre av totalt fire fly som skal inngå i testprogrammet for å få 777X godkjent. Dette andre flyet har en kabin som er fylt opp med testutstyr.

Første flyvningen ble gjennomført med kun to testpiloter ombord, mens de fremtidige flyvningene også vil ha med teknisk personell som skal monitorere og overvåke alle aspekter rundt hvordan flyet oppfører seg i forskjellige faser av flyvningen.

Første Boeing 777X skal nå etter planen leveres til en kunde i 2021, ett år forsinket.

Det første testflyet i programmet ble lansert og fløy 25. januar i år.

Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer