Nå er Finnair i gang med langruter fra Stockholm

Det finske flyselskapet Finnair startet tirsdag med langruter fra Stockholm Arlanda. Første ruten ut var mellom Stockholm Arlanda og Los Angeles. Det var i juli måned i år at det finske flyselskapet gjorde det kjent at det ville åpne opp flere langruter i fra det svenske markedet.

Selskapet er det eneste som nå kaster seg over å tilby flyvninger fra den svenske hovedflyplassen til Los Angeles. En rute Norwegian tidligere har fløyet.

Finnair skal også i gang med ruter fra Arlanda til New York, Miami, Phuket og Bangkok.

Finnair benytter sine Airbus A350 på rutene fra Stockholm Arlanda.

– De nye rutene og forbedret tilgjengelighet til USA er viktige supplement til Arlandas eksisterende rutetilbud både fra passasjer- og fraktsynspunkt. Nord-Amerika er en av Sveriges største handelspartnere og vi ønsker velkommen til et stort antall amerikanske besøkende – så dette er gode nyheter for både eksportindustrien og gjestfrihetsindustrien i hele Sverige. Utvidelsen er også et ytterligere bevis på Stockholms sterke posisjon og en investering i det største markedet i Skandinavia, sier Elizabeth Axtelius, Director Aviation Business i Swedavia.

Finnair skal betjene Stockholm Arlanda – Los Angeles International Airport (LAX) tre ganger i uken. Fra og med 7. desember vil Finnair starte opp Stockholm Arlanda – New York John F Kennedy International Airport (JFK) tre ganger i uken, for så å øke frekvensen til fire ukentlige avganger innen jul.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt rumensk flyselskap fikk lisens for å starte opp
Neste artikkelÅpner første MAX-simulator i Europa