Etter planen skal Erik G. Braathen og de andre i hans team starte opp sitt nye flyselskap i løpet av de neste seks månedene. Nå er selskapets navn også gjort kjent, og valget har falt ned på «Flyr».

Selskapet skriver på sine nettsider «Navnet reflekterer enkelheten i selskapet og produktet vi er i ferd med å bygge. Vi starter opp Flyr med mål om å levere den enkleste flyreisen, basert på passasjerenes behov. Navnevalget utfordrer kanskje tradisjonelle regler og forventninger, og på samme måte ønsker vi å være en utfordrer innen luftfarten. Fly er det vi kan best, og det eneste vi skal drive med»

Logoen til det nye flyselskapet Flyr – Foto: Flyr

Selv oppgir selskapet at det er et norsk flyselskap som skal satse på flyvninger etter at koronapandemien er over. Målet er ruter innlands og ut i Europa.

I oktober ble det kjent at Braathen hadde sendt søknad til den norske staten om inntil 500 millioner kroner i hybridkapital og inntil én milliard kroner i statlige lånegarantier. Dette ble avvist av norske myndigheter.

Flyr skal starte opp med fem fly og planlegger å ha 400 ansatte innen 2022.

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.