12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Skjermdump Flightradar24.com

Nå flyr MAX-flyene igjen – Men det er uten passasjerer og kun for test

Mandag lokal tid tok et Boeing 737 MAX-fly av fra rullebanen ved Boeings fabrikk på Renton i Seattle i USA. Flyet som skal etterhvert leveres til selskapet Air Canada, gjennomførte en ordinær testflyvning som varte i to timer og tredve minutter.

Boeing har dispensasjon til å fly MAX-flyene selv om denne flytypen er satt på bakken verden over. Forskjellen er at Boeing bruker egne testpiloter, og at flyene ikke er i rutetrafikk.

I løpet av de kommende ukene vil en lang rekke 737 MAX-fly ta av fra Renton og gjennomføre en flytur som en test, før flyene lander på den nærliggende flyplassen Boeing Field.

Parkeringsområdet for fly på Renton er begrenset og ettersom flyene skal stå på bakken en lengre periode må Boeing velge å fly maskinene over til Boeing Field, hvor det er mer plass for å parkere delvis uferdige fly.

Mandagens fly landet også på Boeing Fild hvor det skal males i fargene til Air Canada og deretter lagres til flyene får lov å fly igjen og kan leveres til selskapet.

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer