Hangar.no
Wamos på Oslo Lufthavn 20. juli 2017. Foto: Hans Olav Nyborg
  • Forsiden
  • Norge
  • Nå flyr spansk flyselskap for Norwegian igjen – forsinkelser og tekniske feil
Norge

Nå flyr spansk flyselskap for Norwegian igjen – forsinkelser og tekniske feil

Det spanske flyselskapet Wamos er på nytt i gang og flyr på vegne av Norwegian. Selskapet flyr to Boeing 747 på ruter fra København og Stockholm, samt fra Madrid og Paris.

Da selskapet fløy for Norwegian i juni og juli 2017 hadde Wamos med sin Boeing 747 kun 14 av 100 avganger i rute innen 15 minutters-regelen. Selskapets Boeing 747-400, EC-MDS og EC-MQK har de siste dagene hatt både tekniske problemer og store forsinkelser.

-Vi er selvsagt ikke fornøyde med forsinkelsene og kanselleringene, selv om vi forstår at tekniske feil kan skje, sier Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Hangar.no i en tekstmelding. 

I fjor sommer hadde selskapet en lang rekke forsinkelser når de fløy på oppdrag for Norwegian og fikk den gang beskjed fra det norske selskapet om at det måtte bedre seg.

En titt på Boeing 747-flyene til selskapet som har fløyet for en rekke selskap siste månedene, viser at det er ofte forsinkelser og kanselleringer med flyene fra Wamos.

Solid opptur i året som gikk

Til tross for at selskapets innleide fly ikke er av de mest punktlige i Europa, fikk det spanske flyselskapet en solid opptur i 2017. Med en økning fra fem fly i flåten til ni fly er det wet-lease / ACMI-operasjoner som gir penger i kassen for selskapet. Wamos flyr nå seks Boeing 747-400 og tre Airbus A330-fly. I tillegg er det Airbus-fly på vei fra flåten til det nedlagte selskapet Air Berlin som skal inn til flåten som disponeres av det spanske selskapet.

Flyselskapet har kontrakter i 2018 med både Norwegian, Garuda Indonesia og El-Al som noen av kundene. Flyselskapet flyr også passasjerer for reiseselskapet Wamos Tours og for Pullmantur som driver med cruise-passasjerer.

I 2016 hadde selskapet en omsetning på 120 millioner euro og forventer at dette blir høyere for 2017-tallene. Selskapet har også kontrakter med Biman Bangladesh, TAP, SATA og Air Algeri som er pågående med wet-lease av fly.

LES OGSÅ: Norwegian ikke fornøyd med innleid selskap (Juni 2017)

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Tidligere SAS-Dash 8 fikk problemer med nesehjulet i Peru

Hans Olav Nyborg

Loganair presenterer strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn til støtte for strikkefestival

Jan-Kåre Folstad

Worldwide Flight Services skal drive sjømatsenteret ved Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg