Hangar.no
Flyindustri Internasjonalt

NÅ: Første A380 på vei til langtidslagring – Første som er faset ut!

Mandag ettermiddag er den aller første Airbus A380 som skal ut fases ut fra Singapore Airlines på vei til Tarbes-Lourdes-flyplassen i Frankrike. Her skal flyet langtidslagres i påvente av å finne nye aktører som vil operere et så stort fly.

Singapore Airlines faser ut de eldste Airbus A380 som er 10 år gamle og dette er det første flyet som er tatt ut av trafikk. Flyet ble satt på bakken av selskapet nå i sommer og har siden dette blitt strippet for utstyr og fargene til Singapore Airlines på hjemmebasen.

I skrivende stund har flyet fløyet 11 av de 13 timene til det som kan bli flyets siste hvilested. 9V-SKA var det første Airbus A380 som ble levert til et flyselskap fra Airbus og dette flyet ankom selskapet i oktober 2007.

Den gang ble det spådd at flyene ville holdes i trafikk i minst 15-20 år, men etter at selskapet forhandlet sine leasingavtaler ble det med 10 års kontrakt. Nå er tiden løpt ut og flyet faset ut. Fire fly skal etter planen følge dette flyet til lagring i Frankrike.

Ett av flyene er planlagt å bli leid ut til det portugisiske selskapet Hi Fly.

En av årsakene til at dette første flyet er lite attraktivt for andre aktører er nettopp det at flyet er det første som ble levert. Teknologien er den eldste på noen av A380 flyene og gjennom årene har flere tekniske utfordringer måtte løses på det som var først ut av produksjonen.

Hit skal Airbus A380 parkeres
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Turkish Airlines tilbyr passasjerer å spise når de selv vil

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg