Nå: Hviterussiske Belavia flyr til Europa- EU-forbud ikke igangsatt

Skjermdump: Flightradar24

En rekke medier verden over har skrevet at flyforbudet for flyselskap i Hviterussland til destinasjoner i Europa er igangsatt, men så sent som i dag torsdag morgen har det hviterussiske selskapet Belavia et fly på vingene, men kurs for Kypros.

Det viser radartjenesten Flightradar24.com. Flyselskapet har også fly på vei til Tallin i Estland, og Istanbul i Tyrkia i tillegg til et fly på vei mot Antalya.

EU kommisjonen bestemte seg for å forby flyvninger til destinasjoner i Europa for flyselskap fra Hviterussland 24. mai, uten å spesifisere dette nærmere. Flere europeiske medier har meldt at forbudet skulle gjelde fra onsdag 26. mai, men tingenes tilstand ser ut for at dette ikke er noe kommisjonen har klart å igangsette så raskt.

Forbudet mot å fly over Europa eller til og fra destinasjoner i Europa er i følge Cuprus Mail kun et politisk utspill, uten at det er er bindene. For at et slik flyforbud skal kunne tre i kraft må flere aktører inn i bildet, som IATA og EASA samt at flere av medlemslandene i EU må godkjenne den endelige teksten til et forbud.

Dette kan ta flere dager til eller uker i følge avisen.

Enkelte land som Storbritannia har innført et totalforbud mot at selskap fra Hviterussland får fly til landet, men dette er trådd i kraft raskt ettersom landet ikke lengre er medlem av EU.

ANNONSE
Forrige artikkelAir France har måtte kansellere Moskva-rute etter flynekt fra russiske myndigheter
Neste artikkelAeroflot mottok første Airbus A320neo