Foto: Hans O. Nyborg

Den europeiske flyprodusenten Airbus skal auksjonere bort både utstyr og deler fra en Airbus A380-800. Flyet ble bygget ferdig i 2008 som serienummer 13, og ble levert til flyselskapet Emirates som A6-EDB.

Auksjonen skal avholdes til sommeren, mellom 23 og 25 juni. Her sier Airbus at flyentusiaster vil få en helt unik mulighet til å skaffe seg deler og utstyr som ellers er sjelden vare å kunne få tak i.

Lamper, trapper, seter, cockpit nødtau, bar og serveringsvogner, listen teller hele 500 forskjellige ting som skal under hammeren. De aller fleste delene kommer fra flyets kabin og cockpit. Selve auksjonen skal avholdes av auksjonarius Marc Labarbe og vil være både digital men også med fremmøte personlig.

Hele 90 prosent av det som skal auksjoneres bort kommer fra MSN13, serienummeret på flyet som det stammer fra. Airbus sier at det vil være business class seter også under auksjonen, men disse kommer fra andre Airbus A380 fly og ikke dette aktuelle flyet.

A6-EDB ble faset ut i 2021 fra flyselskapet og sendt til Tarmac Aerosave som står for å hugge opp flyet og resirkuleringen av metallene og alle andre deler av flyet.

Produsenten skriver i en pressemelding at auksjonen skal være en hyllest til Airbus A380 og at alle inntekter skal gå direkte til Airbus Foundation-fondet.

ANNONSE
Forrige artikkelSkal kvitte seg med flere Dreamlinere
Neste artikkelGodkjenner oppkjøpsavtalen under gitte krav