10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto. Controller.com

Nå kan du kjøpe ikke bare ett, med to egne president-fly i Air Force One-klasse

Skulle du sitte å ruve på 28.000.000 amerikanske dollar du ikke helt vet hva du skal bruke på? Hva med ett, eller to Boeing 747 som er en president eller statsoverhode verdig?

Japanske myndigheter har lagt ut sine to Boeing 747 fly for salg. De to statlige flyene har fløyet landets statsminister og keiser land og strand rundt i verden. De to flyene som kan sammenlignes med de amerikanske presidentflyene , kjent som Air Force One, selges nå med alt av interiør ombord.

Det ene av de to flyene under et statsbesøk i Norge i 2002 – Foto: Hans O. Nyborg

Det ene av de to jumboene som er produsert i 1991, sies av meglerfirmaet Airplane Ben å være den Boeing 747-400 som har lavest antall fløyet timeantall ved et bruktsalg noensinne. Totalt har de to jumboene fløyet henholdsvi 13.569 og 16.332 timer siden de ble levert nye. Til sammenligning har de fleste Boeing 747-400 som legges ut for salg i dag, ofte fløyet opp over 100.000 timer i kommersiell trafikk.

Flyet får nå installert helt nytt soverom, bad og dusj, kontorer og har hele 85 VIP-seter for gjester ombord.

De to flyene har vært på Norgesbesøk i både Oslo og Trondheim. Nå er de parkert i Arizona i USA. Det er kun det første av de to flyene som nå er lagt ut for salg, søsterflyet kommer for salg senere i år. Skulle du ha interesse av å kjøpe deg ett slik fly får du det levert med ferdig C-sjekk (teknisk sjekk), nymalte og med motorer som har et godt stykke igjen å fly før de skal inn for større vedlikehold.

De to tidligere statsflyene fra Japan har ankommet selgerens varelager. Foto: Twitter

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer