6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nå kan Norwegian, SAS og andre selskap i Europa wet-lease fra USA

USA og EU har i dag undertegnet en ny luftfartsavtale som åpner opp for at flyselskapet i Europa kan wet-lease fly fra USA.

Frem til nå har avtalen mellom USA og EU forhindret at europeiske flyselskapet kan wet-lease fly fra USA med mannskap ombord. Avtalen som også gjelder for Island og for Norge gjør at selskap som Norwegian og SAS kan leie inn fly fra selskap som Delta Air Lines, Spirit Airlines, American Airlines og alle andre amerikanske flyselskap. Flyene kan leies inn under wet-lease avtale , det vil si at det leies inn fly når behovet melder seg for å få på plass fly på kort varsel.

Avtalen åpner for wet-lease med amerikansk mannskap i flyet. Enkelte selskap i Europa har tidligere fått godkjennelse for denne typen leieavtaler med amerikanske selskap under spesielle forhold, men nå er alle restriksjoner opphevet melder EU på sine nettsider.

Det var i 2017 at EU ble enige med USA om å starte forhandlinger om å få til en slik avtale. Amerikanske flyselskap har hatt muligheten lenge til å leie inn fly fra europeiske selskap under en wet-lease modell.

Nå er avtalen åpnet slik at den er gjensidig for både USA og EU, melder Reuters i dag.

Et Airbus A340 fra det portugisiske selskapet HiFly under wet-lease til Norwegian i 2013. Nå kan selskapet også lease fly fra USA med mannskap. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer