12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
D-AIPA, Foto: Hans O. Nyborg

Nå pensjoneres Lufthansa eldste Airbus A320 etter 30 år i luften

Airbus A320-flyet D-AIPA har fløyet sin siste flyvning for det tyske flyselskapet Lufthansa. På dagen da flyprodusenten Airbus feirer sine 50 år i luften, kan Lufthansa skilte med at dette flyet feirer 30 år i luften, nesten.

Det ble levert helt nytt til flyselskapet i 1990, nå i 2019 er det ikke mye som mangler på at det kunne ha feiret 30 årsdag. Flyet er også det som har vært lengst i flåten til Lufthansa, lengre enn selskapets Boeing 747 og Airbus A340-300 som de eldste i flåten.

Dette Airbus-flyet har også vært lengre i flåten enn Lufthansas Boeing 737-500 som nylig ble faset helt ut.

Tirsdag gjennomførte selskapet en flyvning som tok flyet over Airbus-fabrikken på Finkenwerder ved Hamburg der alle A320 er produsert. Fortsatt har Lufthansa de eldste Airbus A320 som opereres i markedet, fly som er levert i samme tidsrom og tiår som D-AIPA.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer