Nå rømmer nordmenn med fly til syden – Reiseselskaper opplever enorm etterspørsel

Sol, strand og syden - Foto: Hans O. Nyborg

Reiseselskapene i Norge opplever en enorm etterspørsel etter sydenturer. Nordmenn som hadde troen på ferie i eget land, og at 2018 sommeren skulle vise seg igjen i 2019, rømmer nå til syden med fly.

Reiseselskapet TUI melder om 34 % vekst i feriebestillinger for hele landet, med vekst fra samtlige regionale flyplasser i Norge der nordlendinger skiller seg ut som de med størst reiselyst akkurat nå.

– Det er ingen tvil om at mange har gitt opp håpet om enda en tropesommer i Norge, og unormalt mange vil nå sikre seg sol og varme i sydligere strøk. Trenden gjelder for hele Norge og vi ser at det er pris som er drivende for ferievalget, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Det er ikke bare TUI som opplever denne etterspørsel. Flere av landets reisebyråer og reiseselskap opplever nordmenn som desperate vil ha en tur til varmere strøk.

Statistikk fra TUI viser at nordmenn søker etter feriekupp hele døgnet, både mens de er på jobb og om kvelden, og flest kjøp gjøres på søndager. Søkene på mobil vokser særlig og 60% av TUIs nettbesøk gjøres på mobil.

Restplasser

I disse dager er det særlig restplasser det søkes etter, det er reiser med avreise innen 6 uker. 

– Dersom man ønsker å reise i sommer så er det fortsatt mulig å gjøre et godt feriekjøp hos oss. For å få mest mulig sol for pengene anbefaler jeg at man er fleksibel på avreisedato og at man ikke låser seg til en spesifikk destinasjon, sier Aspengren.

Kald og regntung juni har satt fart på feriebestillingene for hele landet. Her er en oversikt over prosentvis vekst sammenlignet med samme periode i 2018, samt mest populære destinasjoner akkurat nå. Sterkest vekst ser man til særlig prisgunstige destinasjoner som Bulgaria og Tyrkia.

Økning i antall feriebestillinger fra landets største lufthavner:

  1. Tromsø +192%
  2. Haugesund +86%
  3. Bodø +81%
  4. Bergen + 74 %
  5. Stavanger + 52%
  6. Trondheim +32%
  7. Oslo +19%
ANNONSE
Forrige artikkelØkning i beslag av ladde våpen i sikkerhetskontrollene i USA
Neste artikkelBelgia forbyr 737 MAX flyvninger til 2020 – Flere land følger trolig etter