Foto: Tor Kjetil Dahl

Den greske staten har vedtatt og godkjent planene for utbygging av den gamle flyplassen Hellinikon ved Athen. Flyplassen som ble nedlagt i 2001 har siden dette stått og forfalt, men nå er flyplassens dager talte og byggeplanene er enorme.

Hele seks skyskrapere, butikker, luksushoteller, kontorer, parker, flere museer, kjøpesenter og en rekke andre fasiliteter er beregnet inn i prosjektet. Den greske staten vil innen 31. desember i år motta 300 millioner euro som et depositum fra utbyggere som har fått kontrakten med å oppføre det som blir en ny bydel.

Den greske staten skal også ha en auksjon over lisens til å bygge og drifte et 15.000 kvadratmeter stort kasino som skal ligge som del av utbyggingen. Auksjonen her skal skje 4. oktober i år.

Det er ikke sagt hva som vil skje med det lille museet som er laget som en hyllest til Olympic Airlines og som inkluderer tre fly fra flyselskapet, parkert på området. Det har i lengre tid blitt diskutert mellom museet og utbyggere om det er verdi i å ta vare på rester etter Olympic inkludert de gamle flyene som blant annet består av en Boeing 747, melder SKAI television .

ANNONSE
Forrige artikkelFransk flyselskap konkurs – Får beskyttelse mot kreditorer
Neste artikkelEmirates nærmer seg 900.000 nordmenn på flyvninger fra Gardermoen