9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Tor Kjetil Dahl

Nå skal det bygges seks skyskrapere på den gamle flyplassen ved Athen

Den greske staten har vedtatt og godkjent planene for utbygging av den gamle flyplassen Hellinikon ved Athen. Flyplassen som ble nedlagt i 2001 har siden dette stått og forfalt, men nå er flyplassens dager talte og byggeplanene er enorme.

Hele seks skyskrapere, butikker, luksushoteller, kontorer, parker, flere museer, kjøpesenter og en rekke andre fasiliteter er beregnet inn i prosjektet. Den greske staten vil innen 31. desember i år motta 300 millioner euro som et depositum fra utbyggere som har fått kontrakten med å oppføre det som blir en ny bydel.

Den greske staten skal også ha en auksjon over lisens til å bygge og drifte et 15.000 kvadratmeter stort kasino som skal ligge som del av utbyggingen. Auksjonen her skal skje 4. oktober i år.

Det er ikke sagt hva som vil skje med det lille museet som er laget som en hyllest til Olympic Airlines og som inkluderer tre fly fra flyselskapet, parkert på området. Det har i lengre tid blitt diskutert mellom museet og utbyggere om det er verdi i å ta vare på rester etter Olympic inkludert de gamle flyene som blant annet består av en Boeing 747, melder SKAI television .

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer