BEGGE FOTO: HANS OLAV NYBORG

Mange husker nok flyselskapet Air Italy, som i flere omganger har operert i det italienske markedet. Air Italy ble etablert i 2005, så ble det slått sammen med Meridiana Fly i 2011, dette selskapet ble så i 2017 kjøpt opp av Qatar Airways, og i februar 2020 var det konkurs og slutt på driften. Eller var det det?

Nå er grunder bak Air Italy tilbake i 2005 på trappene med ett nytt selskap, Italian Airways. Selskapet ble registrert i mai måned hos EU, og bak planene står mannen som heter Giuseppe Gentile, han som opprinnelig startet Air Italy i 2005.

Selskapet skal operere ut fra Bergamo-flyplassen ved Milano, og det med Embraer-fly med 100 seter i kabinen. Målet er en rekke regionale ruter i Italia inkludert Sardinia, skriver OneMileAtATime.

Når selskapet kommer seg i luften og om det vil skjer gjenstår å se.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no